Licht op Verlies blog

Op weg naar succes

2013 10 03

door Marjolijn Meijer

Succes willen en ... als je eerlijk bent, je toch voorbereiden op een mislukking. Doe jij dat ook? Zo van ... je weet maar nooit. Het kan altijd fout gaan. 
Daar gaat het vandaag over.

Hartelijke groet,

handtekening

P.S. Stuur deze mail gerust door naar iemand anders.

Klik hier en volg ons ook op Facebook

Licht op ...
succes

Het is vaak zo, dat waar je je op voorbereidt, je dat meestal ook krijgt. Jammer toch. Je zoekt bijvoorbeeld contact met iemand die je graag wilt spreken. Je bereidt je er eigenlijk al op voor dat de ander waarschijnlijk geen tijd of zin heeft. Dat jij te veel bent ... en wat je allemaal verder kunt bedenken, zodat het gesprek er dus niet van gaat komen ... 

Dan krijg je juist de situatie waarop je je voorbereidt en die je niet wilt. Want als je al belt, geef je misschien zelfs al aan dat de ander misschien geen tijd heeft, dat je op een onhandig moment belt, dat je ... Een ander gaat daar dan op in. Dat ligt dan wel voor de hand. Die voelt je onzekerheid. Die voelt dat je de afspraak maken eng vindt. Die 'helpt' je misschien zelfs wel door 'nee' te zeggen.


Er zijn altijd wel tien redenen te bedenken om het niet te doen.

Jantine

‘Ik vind mijn leven uitzichtloos. Ik wil van alles. En telkens denk ik dat het toch niets wordt. Ik begin er gewoon niet eens meer aan. 

Er zijn altijd wel tien redenen te bedenken om het niet te doen. Ik word er zo moedeloos van. Hoe doorbreek ik dat?'

Jantine is niet te herkennen om privacy-redenen


Geef jezelf weer uitzicht

Succes willen en ... als je eerlijk bent, je toch voorbereiden op een mislukking. Doe jij dat ook? Zo van ... je weet maar nooit. 

Dit doe je waarschijnlijk om juist een gevoel van mislukking te voorkomen. Dat je er alvast op voorbereid bent dat het mis kan gaan. Zodat het dan allemaal niet zo tegenvalt.

Mislukkingen, tegenslagen, pijn en verdriet, alles waar je bang voor bent.  Als je daaraan denkt, dan voel je de pijn ervan eigenlijk al sudderen. In je hoofd bedenk je wat er allemaal fout kan gaan. Je voelt de pijn, verdriet of teleurstelling al. Fysiek kun je er zelfs ziek van worden. Bij de gedachte alleen al, als je iets gaat doen wat je graag zou willen. Maar wat misschien wel niet door zou kunnen gaan ...

Is het dan beter om alles positief te zien? Om de positivo te zijn terwijl je dat niet voelt? Nee dat klopt ook niet. Het is wel zo dat waar je aandacht naartoe gaat, steeds meer werkelijkheid gaat worden.

Je kunt je aandacht verleggen. Voorkom doemdenken. Positief gesteld: Richt je op wat er Nu is. Kijk met volle aandacht naar de de dingen om je heen. Neem een slok van je thee. Kijk naar de bloemen op tafel. Kijk echt naar wat je ziet. Dan staan je gedachten weer op 'neutraal'.

Bereid je daarna voor op iets dat je graag wilt. Dat wat je wilt ook werkelijkheid gaat worden. Op succes. Dat voelt gelijk heel anders. Misschien ook nog wat onwennig. 

Je geeft jezelf weer uitzicht. Met de energie die je daardoor krijgt, kun je nieuwe stappen gemakkelijker zetten. 

Kortom:

Bereid je voor op een succes. Dan heb je ook de moed om de eerste stappen te zetten. 
Succes ermee!

Heb je behoefte aan persoonlijke hulp? 
Meer informatie krijg je door op deze link te klikken

@ 2013 Marjolijn Meijer-Licht op Verlies

Schrijf je in voor onze blog

Alle blogs: