Licht op Verlies blog

Waar doe je goed aan?

2013 10 18

door Marjolijn Meijer

Waar doe je goed aan? Hoe weet je of iets een juiste keuze is? Om problemen te voorkomen, kies je vaker niet dan wel. Jammer ... Hier lees je over in deze mail.

Hartelijke groet,

handtekening

P.S. Stuur deze mail gerust door naar iemand anders.

Klik hier en volg ons ook op Facebook

Licht op ...
kiezen

Als je niet lekker in je vel zit, dan is het ook moeilijker om te kiezen. Dan zit je jezelf vaak in de weg. Soms moet je ook wel een keuze maken. Anders wordt er voor jou gekozen. Of het loopt zoals het loopt. Dat wil je ook weer niet.

Waarschijnlijk weet je echt wel wat je wilt. Maak het eens wat concreter voor jezelf. Schrijf erover, praat erover, droom erover. Durf je er ook voor te kiezen?

Je verstand maakt vaak een andere keuze. Bijvoorbeeld ... kiezen voor wat anderen zouden doen. Of je gaat het liefst voor zekerheid. Of voor iets wat eigenlijk zo voor de hand ligt, of je kiest voor wat anderen van je verwachten.


Hoe weet ik nu wat goed is?

Annemiek

‘Waar doe ik goed aan? Mijn verstand zegt dit, mijn hart zegt iets anders. Ik vraag het ook wel eens aan anderen. De ene zegt dit, de ander dat. Dan ben ik vaak nog verder van huis.

Ik wil eigenlijk liever ander werk doen. Met kinderen werken. Dan denk ik: 'Het is stom als ik mijn baan opgeef. Het is een kleine kans dat ik iets vind in deze tijd. Ze zitten daar niet op mij te wachten ...' En dan ga ik niet eens op zoek.

Ik ben op dit moment zo onzeker. Dat merken ze op mijn werk ook. Ik sta er thuis alleen voor. Maar ik heb nog niet de moed om op zoek te gaan naar ander werk.

Ik merk ook dat ik weer veel vaker hoofdpijn heb. Hoe weet ik nu wat goed is? Voor mezelf en uiteindelijk ook voor de kinderen en voor anderen.’

Annemiek is niet te herkennen om privacy-redenen


Wat zou je doen als je weet dat het goed zou gaan?

Als je twijfelt tussen je gevoel en je verstand dan geeft dat spanning. Dat kan zelfs fysieke ongemakken geven: hoofdpijn, spanning in je schouders, buikpijn etc. En toch ... je weet meestal best waar je goed aan doet.

Je verstand maakt zich waarschijnlijk zorgen als je het 'anders' doet. Die wil geen verkeerde keuze, omdat er angst is voor de gevolgen.

Na je verlies kom je vanzelf voor allerlei nieuwe keuzes te staan. Je beseft dat het belangrijk is, dat waar je voor kiest ook bij je past. Dat je geen tijd verloren laat gaan. Alles kan opeens afgelopen zijn. Dat weet je als geen ander.

Wat zou je doen als je weet dat het goed zou gaan? Durf je die keuze dan ook te maken? Daar heb je energie en moed voor nodig. Ga er gerust van uit dat je die hebt.

Zet vandaag een stap in de richting van waar je hart naar uitgaat. Deze eerste stap is de allerbelangrijkste. De andere komen daarna dan vaak vanzelf.

Kortom:

Kies voor wat goed is voor jezelf. Dat is het dan meestal en uiteindelijk ook voor anderen. Daar doe je goed aan.

Heb je behoefte aan persoonlijke hulp? 
Meer informatie krijg je door op deze link te klikken

@ 2013 Marjolijn Meijer-Licht op Verlies

Schrijf je in voor onze blog

Alle blogs: